Poate ca statisticile nu sunt chiar la fel de placute pentru toata lumea insa mie personal imi place sa privesc statisticile anule realizate de o companie mai mare si cunoscuta, ca spre exemplu Kickstarter. Acestia nu ofera foarte multe date in legatura cu statisticile proiectelor plasate pe site, dar poti obtine date destul de interesante.
In anul 2011 au fost lansate 27086 proiecte din care doar 11 836 au primit fonduri. Insa care sunt elementele care duc la succesul sau la esecul unui proiect de pe Kickstarter. Ceea ce majoritatea omanilor tind sa uite ca marile companii care au inceput sa apara pe site si sa realizeze campanii de milione de dolari sunt in mare avantaj fata de proiectele mici. De aceea e usor sa uiti ca o campanie pe Kicstarter nu este o cale sigura catre faima si succes. Sunt foarte multe proiecte dezvoltate. In anul 2011 rata de finantare a proiecteleor a fost de 46%, restul acestora, probabil ca nu vei mai auzi niciodata de acestea.
Statistici Kickstarter:
- 9 din 10 proiecte nu ajung nici macar la 30% din suma de finantare dorita
- 97% din totalitatea proiectelor finantate nu strang nici macar 50% din fondurile necesare demararii
- In momentul in care reusesti, doar 1 din 4 proiecte de succes ajung sa stranga cu 3% mai mult decat suma dorita.
- 2 din 4 proiecte ajung sa stranga cu 10% mai multe fonduri
- Sansa de a dubla suma de investitii necesara este de sub 5%
- Proiectele care nu reusesc primes angajamente in valoare de 900 de dolari spre deosebire de cele peste 7000 de dolari care le primeste un proiect de succes.
- Categoriile in care rata succesului a fost mai ridicata a fost in domendiu hardware, software, gaming si product design.
- Sansa de succes a priectelor mari este destul de mare. Pentru proiectele 10 mii de dolari rata de succes este de 38%
- Pentru proiectele de 50 mii de dolari aceasta e de doar 18%
- Proiectele cu sume de peste 100 000 de dolari au sanse de doar 7% de reusita.