robots

Proba robotizata din cadrul Jocurilor Olimpice din Japonia

Jocurile Olimpice din anul 2020 sunt programate sa fie desfasurate in Japonia. Cu siguranta ca Japonia este o tara in care tehnologia este la ea acasa, dar dorinta prim-ministrului japonez Shinzo Abe doreste sa adauge un element unic in cadrul Jocurilor Olimpice.

In timpul unei vizite la o fabrica unde sunt realizati roboti humanoizi din Japonia, prim ministrul s-a gandit ca ar fi interesant daca in cadrul jocurilor olimpice ar fi o proba specializata destinata robotilor. Concurenti din intreaga lume s-ar intrece intr-o serie de activitati atletice pentru a se dovedi care tara are cel mai avansat sistem de creare de roboti.

In momentul de fata in Japonia sunt folositi roboti in diverse domenii. Acestia sunt prezenti in cadrul companiilor mari si ajuta angajatii in activiati simple. De asemenea acestia pot fi gasiti si in casele japonezilor unde ajuta la treburile casnice.

Asadar Japonia este o tara care este destul de bine obisnuita cu tehnologia si cu robotii.

Totusi daca e sa luam in considerare ca sunt numeroase competitii destinate in special robotilor, este destul de greu de crezut ca va fi acceptata integrarea unei probe speciale pentru roboti.

Printre alte competitii asmenatoare regasim RoboCup, RoboGames si DARPA Robotics Challenge. Competitia DARPA este una din cele mai cunoscute la nivel global. Aceasta este sponsorizata de Departamentul de Securitate si Cercetara Avansata din Statele Unite ale Americii. Scopul principal al acestei competitii este acela de a crea roboti capabili sa poata fi folositi in cazul dezastrelor, fie ele naturale sau cauzate de oameni.

In vizita sa in cadrul fabricilor ce produceau roboti, prim ministrul japonez a evidentia efectele economice benefice si aspectele umanitare din spatele roboticii. Acesta a afirmat ca si-ar dori sa faca o revolutie robotizata pentru a ajuta Japonia sa se dezvolta in continuare si pentru a deveni mai avansata decat este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *