Ginkgo Biloba

Proprietatile Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba este cunoscut pentru efectul pozitiv pe care il are asupra functionarii creierului. Ajuta la puterea de concentrare, imbunatateste memoria si reduce lipsa de energie si oboseala mentala. Cercetarile arata ca extractul de Ginkgo Biloba ajuta in tratamentul unei varietati de afectiuni cardiovasculare, neurologice si psihice, precum Alzheimer, depresie, migrene, vertij, arteroscleroza, atacuri cardiace, dementa, episoade de anxietate si chiar si Parkinson.

Frunzele sunt o sursa de antioxidanti puternici, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si a pagubelor provocate de acestia. Se tin astfel sub control inflamatiile, alergiile si chiar astmul, ajutand si la incetinirea procesului de imbatranire.

Acest remediu natural mareste fluxul de sange catre creier si catre toate vasele de sange din corp. In medicina straveche chinezeasca, era folosit pentru tratarea tusei si a afectiunilor vezicii urinare. In zilele noastre au fost descoperite multe alte beneficii pentru sanatate, printre care se numara:

  • accelerarea metabolismului si reglarea neurotransmitatorilor prin oxigenarea organelor, in special a creierului;
  • ajuta la controlarea transformarii colesterolului in placa, ce duce la rigidizarea arterelor;
  • efectele benefice asupra sistemului circulator recomanda Ginkgo Biloba in tratamentul afectiunilor la nivelul urechilor si ochilor;
  • daunele asupra organelor cauzate de radicalii liberi sunt prevenite;
  • imbunatatirea circulatiei la nivelul creierului ajuta la imbunatatirea memoriei;
  • reduce daunele asupra ficatului;
  • amelioreaza crampele musculare.

Ginkgo Biloba ajuta de asemenea la sintetizarea si absorbtia vitaminei E de catre organism. Prezenta fitoestrogenilor il transforma intr-un excelent remediu pentru afectiunile cauzate de menopauza. Tinand cont de aceasta proprietate, poate fi folosit ca supliment in tratamentul cancerului la san. De asemenea se spune ca Gingko Biloba poate ajuta in tratarea problemelor sexuale precum impotenta, disfunctii erectile, infertilitate si asa mai departe.

Arborele de Gingko Biloba este unul foarte robust si poate rezista conditiilor extreme de temperatura si vreme, de aceea este una din speciile cele mai vechi de arbori. Se pare ca poate supravietui pana la 1000 de ani si poate ajunge la o inaltime de peste 30 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *