rasfatul in exces

Rasfatul in exces

Tot mai multi copii in ziua de azi sunt atat de obraznici, impertinenti, agitati si turbulenti, insa cine nu isi da seama ca, de fapt, in spatele unui asemenea comportament stau de fapt parintii si grija, ba chiar rasfatul excesiv, cu care adultii ii trateaza pe copiii lor. Daca vei dori sa-i oferi doar ce-i mai bun si tot ce vrea, tocmai pentru ca tu nu ai avut parte atunci cand erai mic, gresesti enorm. De fapt, nu faci altceva decat sa ii rasfeti si sa ii faci sa le creasca coarne, care odata crescute, vor fi mai greu de dat jos.

Cum iti poti da seama daca ai intrecut limita si alinturile si rasfatul pe care obisnuiai sa le permiti celui mic a devenit riscant? Daca cel mic este deja foarte furios si da pe-afara de cat de multi nervi si mofturi are, atunci cu siguranta ca ti-ai dat seama si singur ca acesta este mai mult decat alintat si rasfatat.

Nu este rau in a avea grija de copilul tau, de a-i oferi tot cei mai bun, insa binele si strictul necesar are limite, si cel mic trebuie sa stie ca mai exista si lipsuri in lume si ca trebuie sa muncesti din greu ca sa obtii tot ceea ce iti doresti. Daca tu ti-ai invatat copilul sa primeasca tot ce-i doreste inima, atunci cu siguranta ca va face mofturi si se va infuria atunci cand nu-i vei cumpara sau permite ceva ce isi doreste, si mai ales pe loc.

Din cauza faptului ca este rasfatat, un copil nu se va multumi niciodata cu nimic. Tot ce va avea sau tot ce nu va avea inca, va dori sa obtina, si chiar daca ii vei face pe plac, tot nu va fi multumit si isi va dori mereu mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *