Underground

Respectul in transportul in comun

In ziua de astazi rar mai observi gesturi de respect in mijloacele ce transport in comun. Din cand in cand mai observi cum un tanar decide sa cedeze locul pentru o persoana mai in varsta. Dar respectul in mijloacele de transport in comun nu se rezuma doar la asta.

Sunt o serie de reguli de bun simti pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le respecte ori de cate ori va pasi intr-un mijloc de transport in comun.

Sa spunem ca vrei sa faci o plimbare cu autobuzul. Fii singur ca ai cumparat un bilet sau ca ai abonamentul la tine si ai acces usor la el. Nu vrei sa faci o scena in cazul in care controlorul iti cere biletul si tu stai sa te cauti in toate buzunarele doar pentru a realiza ca ai avut biletul in alti pantaloni. Verifica de fiecare data inainte de a te urca in mijlocul de transport in comun pentru a putea fi pregatit si sa eviti situatiile jenante.

In mijlocul de transport in comun nu sta in dreptul usilor. Ar trebui sa te pozitionezi in centrul acestuia pentru a bloca accesul catre usi. In cazul in care cobori la prima statie iti faci loc incet catre usa pentru a nu brusca pe cei din jur.

Cand nu ai un loc in autobuz sa iti gasesti un sprijin pentru a evita situatiile in care te vei lovi de ceilalti pasageri cand iti pierzi echilibrul.

Nu asculta muzica in casti in asa fel incat tot mijlocul de transport sa stie ce asculti. Asculta muzica pentru tine, nu trebuie sa ii deranjezi si pe ceilalti pasageri cu zgomotul produs de tine.

Fii respectuos, in cazul in care ajungi sa lovesti sau sa calci pe cineva pe picioare, cere-ti scuze si incearca sa fi mai antent in actiunile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *