toleranta la durere

Rezistenta la durere

Durerea poate varia ca intensitate, iar modul in care o controlam depinde de fiecare. Unii folosesc medicamente, altii alcool sau droguri pentru a face fata durerii.  De cele mai multe ori, oamenii considera ca pastilele reprezinta singurul antidot impotriva durerii. Toleranta la durere difera in functie de persoana. Unii sunt mai rezistenti in fata anumitor tipuri de durere, in vreme ce altii nu rezista mult timp fara pastille. Cea care face diferenta de fiecare data este toleranta la durere.

Sistemul imunitar este cel care apara organismul de agresiunea microbilor. Scaderea imunitatii atrage dupa sine cresterea frecventei infectiilor. Astfel, sustinerea si intarirea imunitatii sunt masuri importante atat pentru prevenirea bolilor cat si pentru vindecarea mai rapida a acestora.

Atunci cand facem efort fizic secretam mai multa endorfina. In cazul in care ne confruntam cu afectiuni mai grave ce nu ne permit un program de sport intens, ne putem rezuma la a face miscare moderata in fiecare zi.

Hipnoza poate determina o reducere a reactiilor la durere si amplifica toleranta la durere prin alterarea perceptiei si disocierea caracteristicilor cognitive. Nu este o metoda periculoasa, este simpla si se poate asocia cu alte metode.

Metoda de crestere a rezistentei la durere trebuie aleasa in functie de durere, de intensitatea acesteia, dar si in functie de fiecare persoana in parte. Astfel, pentru un individ cu o simpla durere de cap poate functiona autosugestia, iar pentru altul poate nu functioneaza.

Sistemul imunitar poate fi slabit de lipsa unor substante nutritive, de o alimentatie dezechilibrata, de solicitarile fizice si psihice, lipsa somnului, lipsa activitatii fizice, poluarea mediului, inaintarea in varsta. Hormonii de stres secretati in exces dezechilibreaza sistemul imunitar si predispun organismul la infectii si alte afectiuni. Alimentatia gresita, alcatuita din grasimi sau dulciuri determina acumularea de substante nocive in organism si slabirea capacitatii de aparare naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *