Ritualuri ale oamenilor creativi

Asadar, esti iarasi ajuns intr-un punct mort. Dupa zile intregi de scris, de cercetare si de gasire a celui mai bun material pe care l-ai fi putut gasi, mintea ta se goleste dintr-o data. Crezi ca ti-a venit cea mai buna idee, insa atunci cand vrei s-o treci si pe hartie, deodata parca se pierde.

Intr-o lume in care comunicarea este foart agresiva in toate locurile care au o conexiune la internet, este greu sa incerci sa vii cu idei noi si inspirante. Iti deschizi calculatorul pentru a incepe sa cauti cea mai buna idee, ceea ce reprezinta primul lucru pe care il faci gresit.

Stiu ca va suna nebunesc, insa inchide-ti calculatorul. Cu cat mai mult rasfoiesti prin mediul online, cu atat mai mult vei si mai repede vei gasi idei care deja au fost procesate si utilizate de catre milioane de oameni. Ai nevoie de o noua pereche de ochi, ai tai.

De asemenea, mai exista un neajuns cand vine vorba despre calculatoare sau alte asemenea dispozitive. Nu numai ca ecranul calculatorului iti va obosi ochii si iti va da dureri de cap, de asemenea iti amesteca si gandurile, fiind expus permanent la o gramada de imagini care clipesc si stralucesc pe paginile pe care ai intrat.

Asta va face dificil pentru tine sa te poti concentra doar asupra a ceea ce vrei sa gasesti de fapt. Cu toate ca va fi greu pentru tine sa te obisnuiesti cu alte metode care nu includ cautarea de informatii in mediul online, va deveni mai usor cu timpul, in timp ce vei gasi idei si informatii bune in cele mai neasteptate locuri.

Sunt constienta de faptul ca scriitorii nu numai ca sunt creativi, insa de asemenea acestia isi mentin creativitatea intr-un continuu proces: ei scriu. Prin punerea gandurilor pe hartiei, vei transforma ideile abstracte in ceva logic, in ceva ce va avea sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *