Kwesi Keller

Sfaturi de care nu ai auzit in bodybuilding

In ultima perioada de timp au fost lansate din ce in ce mai multe articole de acest fel prin care se dau indicatii in necunostinta de cauza privind bodybuilding-ul. Nu spunem ca aceste articole sunt scrie cu intentii rele dar unele dintre ele nu fac decat sa induca eventualii cititori in eroare.

Daca vrei sa incepi activitatea de bodybuilding sau pur si simplu doresti sa cresti in masa musculara ar fi indicat sa stii la ce sa te astepti.

In primul rand ar trebui sa iti cunosti propriile limite. De multe ori persoanele gresesc si ajung sa renunte la acitivitatea de bodybuilding sau mai rau, ajung sa se raneasca pe perioada antrenamentului. Nu este usor sa iti cunosti limitele, nici macar tu nu stii care este limita de rezistenta a corpului tau pana nu incerci. Dar ca sa fii sigur ca nu vei ajunge sa te accidentezi incepe cu greutati mici si exercitii usoare, luand pauze dese intre acestea. Cu timpul vei ajunge la un punct in care vei observa ca nu vei mai putea forta, vei ajunge la limita proprie.

Este de inteles ca fara durere nu vei ajunge nicaieri. Nu ma refer la durerea in sine, la urma urmei nu mergi la sala ca sa mori de durere. Prin durere ne referim la febra musculara. Daca nu ai febra musculara, inseamana ca nu ridici cat ai putea, caz in care aparent nu iti cunosti limitele.

De asemenea nu trebuie sa exagerezi cand vine vorba de exercitiile pe care le faci. Nu are rost sa vii in fiecare zi la sala doar pentru a accelera procesul de crestere in masa musculara. Este o greseala des intalnita, trebuie sa acorzi muschilor o perioada de timp suficienta pentru recuperare si sa nu ii fortezi mai mult decat e normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *