cdcopii

Sfaturi pentru a alege scoala de dans potrivita pentru copilul tau

Daca vrei sa canalizezi energia debordanda a copilului tau in ceva constructiv, inscrierea la cursuri de dans este o buna optiune. Dansul ajuta la imbunatatirea starii de bine, a sanatatii si a respectului de sine al copilului. Alegerea cursurilor de dans pentru copilul tau ii poate dezvolta creativitatea si chiar ii va face placere.

Ai un copil superactiv care necesita activitate extra-scolara? Daca da, cu siguranta trebuie sa iei in considerare inscrierea la niste cursuri de dans ca o activitate extracuriculara pentru copilul tau. De la invatarea abilitatilor noi, la imbunatatirea coordonarii si socializare, scolile de dans pot fi locul perfect pentru consumarea surplusului de energie al copilului tau. Cu toate acestea, cursurile de dans sunt destul de scumpe iar parintii pot avea dificultati in alegerea celor potrivite, mai ales daca nu au nici o idee de unde sa inceapa. Muzica si dansul pot juca un rol crucial in dezvoltarea fizica si emotionala a copilului, asadar alegerea scolii de dans potrivite este inperativa daca iti doresti o pregatire buna si o experienta placuta pentru copilul tau.

Sa stii ceea ce sa cauti atunci cand decizi sa faci acest pas te va ajuta considerabil. Nu trebuie sa te axezi neaparat pe profesori si instructori medaliati si foarte experimentati. Scoala ideala ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea si finisarea abilitatilor naturale ale copilului.

E foarte important sa cunosti si interesele copilului in diferite forme de dans in momentul in care alegi la ce cursuri sa il inscrii. Inainte de a incepe cautarea, intereseaza-te de ceea ce exista pe piata, de formele de dans care se predau, si foarte important, implica si copilul in acest proces. Daca tie iti plac formele de dans clasic, baletul – copilul ar putea fi interesat mai mult de stilul hip-hop sau dansuri de societate. Unii parinti opteaza initial pentru cursuri combinate, unde copilul invata mai multe stiluri de dans, ceea ce ii permite sa-si aleaga stilul preferat.

Trebuie de asemenea sa tii cont si de referintele si calificarile instructorilor. Ei trebuie sa fie profesionisti, sa aiba o experienta considerabila si desigur, in afara de cunostinte, trebuie sa fie si rabdatori, intelegatori si disciplinati pentru a-i putea instrui bine pe copii.

Cauta o clasa cu mai putini cursanti. Acolo unde sunt mai multi elevi, profesorii au dificultati in a acorda fiecaruia atentia necesara, aceasta avand ca rezultat o dezvoltare insuficienta si o tehnica defectuoasa. Fiecare scoala are stilul si filosofia proprie, unele sunt foarte stricte pe tinuta si tehnica, altele adopta un stil mai casual si o atitudine deschisa, dar oricare ar fi stilul, va trebui ca instructajul sa fie in cele din urma facut corect.

Renumele scolii, facilitatile si beneficiile pe care le ofera, numarul de spectacole la care au participat sau participa sunt alti factori de care va trebui sa tii cont, si desigur locatia si costurile. Tinand cont de toate acestea vei alege cu siguranta ceea ce e mai bun pentru copilul tau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *