Sfaturi pentru a scapa de stres

Stresul este cel mai des sentiment intalnit printre oameni. Oamenii sunt extrem de stresati datorita traiului precar pe care il duc. Indiferent daca ne afla la birou, la servici sau intr-un mijloc de transport in comun, observam oameni foarte stresati care nu se mai gandesc la sanatate ci doar la ceea ce ii ajuta sa faca fata tuturor provocarilor.

De multe ori ne pornim sa facem un anumit lucru, ne planificam si suntem convinsi ca vor reusi sa il facem insa nu avem suficienta energie incat sa ne descurcam cu brio. Energia dispare in momentul stresarii. O persoana lipsita de energie nu va reusi sa faca fata tuturor provocarilor, in schimb, o persoana care este odihnita si are energie va reusi. Iata ce ar trebui sa faci  pentru a scapa de stres:

In primul rand trebuie sa constientizezi si sa iti dai seama ca sanatatea ta este mult mai importanta decat orice sarcina ai de duc la final. Este normal sa intampini si greutati in viata insa sanatatea ta este mai importanta decat orice altceva. Gandeste-te ca stresul este principalul motiv care iti afecteaza sanatatea. Stresul este responsabil de cele mai multe din problemele tale de sanatate, asadar incearca sa nu te mai implici atat de mult.

Somnul are si el locul lui principal si foarte important in viata ta. Daca pierzi noptile facand alte lucruri si incerci sa „recuperezi” somnul pierdut dormind un weekend intreg, ei bine trebuie sa stii ca nu vei reusi. Somnul nu se recopera iar orele pierdute de somn sunt deja pierdute. Este foarte important sa fii foarte relaxat, sa te odihnesti cat mai bine si sa ai grija de sanatatea ta. Somnul este responsabil de starea ta de nervozitate si stres. Odihneste-te atat cat simt ca organismul are nevoie si pregateste-te sufleteste pentru fiecare zi care urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.