G Maps

Smartphone-ul – companionul perfect in calatorii

Cu cativa ani in urma cand plecai intr-o calatorie ajungeai sa iti iei cu tine numeroase lucruri. Printre acestea se regaseau camera foto, GPS-ul sau harta locatiilor pe care urma sa le vizitezi. In ziua de astazi smartphone-ul a ajuns sa inlocuiasca toate aceste lucruri si sa fie un adevarat companion in calatoriile noastre.

Uita de momentele in care nu gaseai drumul catre destinatia ta sau momentele in care ajungeai sa nu stii in ce oras esti. Telefonul mobil te va indruma exact catre locatiile dorite de tine doar prin cateva atingeri.

Pentru a folosi smartphone-ul tau in mod eficient in calatoriile tale, ar fi bine sa urmezi o serie de sfaturi:

1. Salveaza hartile pe telefon

Sunt numeroase aplicatii pe Google Play Store care pot fi folosite drept GPS-uri. Printre acestea enumeram si Google Maps. Este probabil cel mai folosit si mai precis sistem de harti disponibil la ora actuala. Pentru a folosi programul, va trebui totusi sa ai la dispozitie o conexiune la internet. Nu neaparat, trebuie sa salvezi hartile, folosind optiunea „Save Map for Offilen Viewing”. Astfel vei putea vizualiza harta mai tarziu chiar si cand nu ai o conexiune la internet disponibila.

2. Timpul zboara mai repede cand te distrezi

In cazul in care calatoria ta este una de lunga durata, ai putea lua in calcul optiunea de a iti instala o serie de aplicatii mobile care sa ajute la trecerea mai rapida a timpului. Jocurile par a fi cea mai potrivita alegere.

3. Modifica setarile telefonului tau

Un smartphone ruleaza mai multe aplicatii in mod simultan in plan secundar. Aplicatii de care nici macar nu esti constient. Acestea iti consuma bateria si iti ingreuneaza telefonul. Sa iti opresti Bluetooth-ul, Wi-Fi-ul cand nu ai nevoie de ele si alte aplicatii nefolositoare.

Te vei putea bucura de calatoria ta mai mult si vei avea mai mult timp la dispozitie folosind smartphone-ul in planificarea calatoriei tale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *