laveteindustriale.ro

Spalarea masinii – sfaturi utile

Autoturismul proprietate personala a devenit in ultimul timp o necesitate, nu doar un moft, cum poate era considerat odinioara. Ingrijirea si intretinerea trebuie sa fie de asemenea o prioritate, iar asta nu inseamna doar reviziile tehnice periodice, inlocuirea placutelor de frana ori schimburile de ulei. Se impune si mentinerea curata a masinii, atat pentru aspect cat si pentru a se evita degradarea vopselei ori a caroseriei. Se pune intrebarea „Cum spalam corect masina?”. Iata in continuare cateva sfaturi utile.

1. Evita spalarea masinii la soare. Chiar daca esti pregatit, ai adus furtunul, compresorul, galeata cu detergent, inainte de toate muta masina intr-un loc umbrit.

2. Incepe spalarea de sus in jos. Inainte de a aplica samponul auto, clateste bine intreaga caroserie, incepand de la plafon, continuand cu geamuri, portiere, capota, in cele din urma ajungand la praguri, cauciucuri si jante.

3. Lasa samponul auto sa actioneze cateva minute. Abia apoi vei proceda la clatirea definitiva. Pentru aplicarea samponului ori detergentului auto poti folosi fie un compresor, iar in cazul in care acesta nu reprezinta o optiune, poti folosi un burete.

4. Dupa clatirea definitiva trebuie sa te asiguri ca intreaga caroserie este bine uscata. Nu iti doresti sa apara urme de apa ori sampon, de aceea trebuie sa te asiguri ca stergi foarte bine totul. Pentru stergere si uscare poti folosi lavete bumbac sau binecunoscuta piele de caprioara pe care o poti gasi in supermarketuri ori benzinarii.

5. Pentru un aspect ingrijit, pentru o masina curata si stralucitoare, poti sa aplici si un strat de ceara sau polish. Fie ca faci acest lucru acasa, pe cont propriu, fie ca mergi intr-o spalatorie, stratul de polish ori de ceara va oferi o protectie suplimentara caroseriei si vopselei.

6. In ceea ce priveste interiorul, o buna optiune este curatarea cu abur. Scoti astfel foarte usor petele persistente de pe tapiterie si mocheta. Aspirarea in prealabil este obligatorie, dupa care se trece la detalii – stergerea bordului, a pragurilor, a interiorului geamurilor. Aici sunt de ajutor aceleasi lavete bumbac, dar poti folosi chiar si servetele umede.

In cazul in care toate aceste operatiuni par prea complicate ori consuma mult prea mult timp, exista desigur intotdeauna optiunea de a merge la o spalatorie auto. Cu toate acestea recomandarea este sa iti speli singur masina – vei fi mult mai atent la detalii, de cele mai multe ori personalul din spalatorie omite anumite lucruri, in special detaliile din interior. Astfel, urmand sfaturile enumerate mai sus, vei avea o masina curata si ingrijita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *