Alimente

Stii ce mananci?

Cea mai dinamica industrie de pe piata este cea alimentara, deoarece traim intr-o societate bazata pe consum in exces. Pentru a economisi cat mai mult timp la cumparaturi, oamenii arunca in cosul magazinului diverse produse, nu sunt atenti la ceea ce cumpara si nu citesc toate etichetele produselor pe care le cumpara. Insa, de ce ne-am obosi sa mai citim aceste etichete, daca cele mai multe substante din compozitia alimentelor nu ne sunt deloc cunoscute? In fine, ingrijorator ar trebui sa fie continutul de E-uri din produse, acesta devenind un subiect intens dezbatut de specialistii din domeniu. Daca iti doresti sa-ti schimbi stilul de viata sau doar sa stii ce cumperi, afla cateva secrete pe care multi producatori nu le fac publice catre clienti.

Pentru ca produsele din carne sa arate cat mai bine si sa aiba o culoare rosiatica frumoasa, cei mai multi dintre producatori ambaleaza carnea cu monxid de carbon. Asadar, oamenii trebuie sa fie atenti la culoarea pe care carnea o are, inainte de a o cumpara. De ce producatorii fac acest lucru? Pentru ca aceasta poate trada cat de veche sau cat de proaspata este o bucata de carne. Industria carnii se foloseste de acest mic truc, pentru a inregistra vanzari mai mari. Daca ar ambala carnea asa cum arata in realitate, aceasta nu ar mai fi atractiva. De asemenea, multi producatori de carne injecteaza apa cu sare in produsele lor, astfel incat produsul devine mai greu la cantar si deci, devine mai scump.

Te-ai fi asteptat ca painea sa contina in compozitia sa faina de grau. Insa, in prezent, de cele mai multe ori in compozitia painii se gasesc diferiti coloranti alimentari.

Multe companii cu caracter alimentar pot adauga alergeni in alimente, iar acest lucru bineinteles ca nu il fac public. Evident, aceste mici detalii sunt scrise pe eticheta produselor, insa cu un font foarte mic. In anul 2012, 35% din mancarea de pe piata a fost intoarsa in fabrici pentru ca aceasta continea o multime de alergeni alimentari.

Un comentariu la „Stii ce mananci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *