Televiziune

Televiziunea e pentru trecut

Calculatorul ori laptopul, precum si telefonul mobil au devenit lucruri atat de comune in ziua de astazi incat nu numai ca ne este greu si refuzam sa ne imaginam viata fara ele, insa ne uitam si foarte ciudat la cineva care ar spune ca nu are unul dintre aceste obiecte indispensabile. Televizorul devine usor un mod de petrecere a timpului al trecutului. Sigur, majoritatea oamenilor inca il folosesc si intr-o camera de hotel vei gasi un televizor, nu un laptop, insa si acestea sunt dotate cu internet wireless si nu ne-ar surprinde foarte mult sa vizitam pe cineva care nu mai are televizor.

Motivele sunt foarte usor de inteles. De cate ori nu ne-am trezit ca era a zecea oara cand dadeam o tura prin canale pentru ca nu era nimic bun de vazut? Oana Zavoranu sau Bianca Dragusanu pe un post, un film cu Adam Sandler pe altul, un serial prost aflat deja la sezonul cinci pe altul. Inainte de avantul prins de calculatoare si internet, intr-o astfel de situatie aveam de ales sa ne uitam la filmul cu Adam Sandler, sa citim o carte sau sa ne culcam.

Acum, avem posibilitatea sa ne uitam la ce film sau serial dorim si sa ascultam ce muzica vrem, fara sa ne mai oblige MTV-ul ce piesa trebuie neaparat si obligatoriu sa auzim. In cazul in care nu urmaresti un sezon al unui serial care tocmai se afla in desfasurare, poti sa vizionezi un sezon intreg intr-o singura zi si sa te simti vinovat ca n-ai facut nimic cu adevarat productiv mai tarziu. Fie ca alegi un computer de ultima generatie sau calculatoare second hand online, pentru astfel de activitati nu se poate remarca o diferenta vizibila.

Dintre toate ofertele mai mult sau mai putin tentante ale televiziunilor, cred ca dupa manele, cel mai tare fug de stiri. Nici macar nu vorbesc doar de faimoasele stiri de la ora cinci dupa amiaza de pe ProTV, ci de stiri in general. Stirile cele mai importante sunt adesea cele mai sumbre, deprimante, negativiste etc. Parca intregul lor rol este sa te faca sa te enerveze, nu? Stirile pozitive sunt amplasate la sfarsitul programului, poate avand rolul de a nu te lasa cu un gust amar in gura, insa nu cred ca isi fac efectul. Daca se intampla ceva important in lume, mereu aflu de pe internet sau de la prieteni, colegi, familie. Televiziunea e pentru trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *