Toyota_FCV

Toyota lanseaza masina pe hidrogen

In industria auto sunt multe incercari de a inlocui modul clasic in care acestea functioneaza. Ne referim aici la motorizarea acestora. Fie ca e vorba de motoare electrice sau alte motorizari acestea nu au ajuns inca la stadiul in care sa fie la fel de eficiente ca motoarele clasice. Daca vei intreba o serie de companii care au incercat sa faca acest lucru, probabil iti vor spune ca masinile electrice sunt viitorul, dar Toyota pare a fi de alta parerea. De aceea acestia au lansat recent „FCV Sedan” sau „Fuel Cell Sedan”. Acest model pare a avea cateva avantaje si cateva dezavantaje fata de masinile cu motor electric.

Aceasta a fost introdusa initial ca fiind un concept la Salonul auto Tokyo Motor Show de anul trecu. Acest nou Sedan ruleaza folosind hidrogen comprimat. Un rezervor de hidrogen va fi suficient pentru a parcurge o distanta de 700 de km. Destul de impresionant iar daca stam sa ne gandim ca pentru a umple acest rezervor vei avea nevoie de doar 5 minute. Din acest punct de vedere masina pare a fi comparabila cu cele din ziua de asta. Cei de la Toyota spun insa ca sunt o serie de avantaje „verzi” care vin cu o masina pe hidrogen. In primul rand combustibilul poate extras folosind energia solara sau cea eoliana. Pentru a functiona, oxigenul este amestecat cu hidrogenul in motor, singurele emisii fiind sub forma vaporilor de apa.

Noul Sedan va avea un pret de 69 000 de dolari si va fi lansat in aprilie anul viitor in Japonia dupa care va fi lansat si in SUA si pe continentul european.

Unul din dezavantajele motorizarii pe hidrogen este este acela ca pretul combustibilului nu este unul tocmai mic si astfel de statii de realimentare sunt foarte rare.

Totusi Toyota ia in serios acest concept si vor sa dezvolte motoarele pe hidrogen pana cand acestea vor inlocui motorizarile clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *