transpiratii nocturne

Transpiratiile nocturne si alcoolul

In cazul in care consumi alcool in mod regulat si observi ca transpiri mult, trebuie sa stii ca aceste doua lucruri sunt interconectate.

Este cunoscut faptul ca persoanele pot transpira foarte mult pe timpul noptii, dupa consumul de alcool, in special cei ce au si o problema de genul alcoolismului sau care fac abuz. Mecanismul prin care consumul de alcool declanseaza aceste transpiratii nocturne nu a fost identificat inca de experti; cu toate acestea cercetarile arata ca transpiratiile nocturne sunt mult mai frecvente in cazul celor care beau mai mult decat in cazul celor care consuma alcool cu moderatie.

Persoanele experimenteaza aceste transpiratii nocturne nu numai cand consuma prea mult alcool, dar si in perioada in care se incearca renuntarea la acest obicei. Cei care incearca sa renunte la viciu pot sa treaca prin stari de sevraj, un simptom fiind si transpiratiile abundente, chiar si atunci cand consumul este oprit. Aceasta apare ca o consecinta a renuntarii la alcool, iar transpiratiile nocturne pot fi reactia adversa a organismului care cauta sa se adapteze la lipsa totala sau la reducerea cantitatii de alcool cu care era obisnuit.

Panica nocturna, halucinatii auditive, frisoane si tremuraturi sunt alte simptome ce vin asociate cu transpiratiile nocturne cauzate de alcool. Abuzul de alcool ce este insotit de transpiratii nocturne este un motiv de ingrijorare, daca aceasta stare persista. Asadar devine absolut necesara o vizita la medic, daca aceasta conditie se repeta in mod regulat, daca exista si intreruperi ale somnului sau daca exista si alte simptome precum febra sau scaderi anormale in greutate.

Pentru tratament principalul sfat ar fi renuntarea cu totul la factorul declansator si anume alcoolul. Daca aceasta nu este in totalitate posibil, exista varianta ceaiurilor diverse, introducerea de exercitii fizice in rutina zilnica sau mentinerea unei atmosfere racoroase si bine ventilate in locul in care se doarme. Daca reducerea cantitatii de alcool consumat va fi combinata cu exercitii fizice zilnice, o dieta echilibrata si un program de odihna corespunzator, cu siguranta problema transpiratiilor nocturne va disparea ca si cum nu ar fi existat niciodata.

3 comentarii la „Transpiratiile nocturne si alcoolul

  1. Este foarte adevarat. Am experimentat si eu acest lucru nu numai noaptea dar si ziua chiar daca este frig. Cel mai bun lucru ar fi renuntarea definitiva la alcool daca s- a ajuns la transpiratie excesiva ca sigur sunt afectate mai multe organe cum ar fi ficatul, inima, sistemul nervos etc. Odata cu renuntarea definitiva la alcool este posibil ca aceste organe sa isi revina incet la normal.

    1. Și dacă din păcate s-a ajuns în acest punct, cum pot fi stopate stările de sevraj, în momentul în care oprești definitiv alcoolul? Întreb asta pentru că, consum alcool zilnic de ceva ani buni și îmi este teamă de stările de sevraj, pe care le-am mai experimentat atunci când am încercat să stopez consumul de alcool?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.