dependenta

Treci peste dependenta de internet

Dependentii de internet isi petrec majoritatea timpului in fata computerului, dezvoltandu-si un obicei din a naviga online fara nici un scop precis. Printre cele mai frecvente activitati provocatoare de dependenta fata de online sunt reprezentate de jocurile de noroc, site-urile pentru adulti sau retelele de socializare.

Chiar daca nu cazi prada jocurilor de noroc sau altor activitati online din cele enumerate, petrecerea timpului pe internet fara un scop anume este un obicei destul de daunator. Acceptarea faptului ca esti dependent de internet este primul pas catre depasirea acestei dependente. Aceasta forma de dependenta este una din cele mai periculoase, pentru ca, in fapt, nici nu constientizezi ca esti dependent. Va trebui sa iti analizezi rutina zilnica si obiceiurile pentru a-ti putea da seama daca esti dependent sau nu, iar aplicand urmatoarele masuri vei reusi sa scapi de aceasta dependenta.

Fa exercitii fizice sau mergi la o plimbare. Cei ce petrec majoritatea timpului navigand online sunt predispusi la sedentarism. Trebuie sa inveti sa mai faci si miscare – poti sa incepi cu pasi mici, facand o plimbare prin parc. Nu este neaparat sa te apuci imediat de jogging sau sa iti faci un abonament la sala de forta.

Gaseste-ti un hobby. Iti va distrage atentia de la online si te va pazi de pericolul de a deveni dependent de internet. Mintea trebuie sa fie tot timpul ocupata, iar gasindu-ti un hobby ai de castigat: dobandesti si noi abilitati, iti schimbi perspectiva asupra vietii si ajungi sa tii la distanta dependenta de internet.

Daca ti se pare prea dificil sa renunti dintr-o data la online, incearca sa iti planifici timpul mai eficient. Zilnic stabileste-ti intervale orare sau o perioada anume in care sa stai online si respect-o. Initial ti se va parea destul de greu, insa treptat te vei obisnui si nu vei mai sta conectat online navigand fara rost.

Mergi la culcare mai devreme. Pare un cliseu, insa adesea multi dintre noi pierdem notiunea timpului seara, cand mai verificam emailul, retelele de socializare sau alte conturi, stiri sau noutati. Ajungem sa stam pana tarziu in noapte, iar a doua zi vine si inevitabilul – ne trezim foarte obositi. De aceea un alt pas pentru a depasi dependenta de internet este sa te odihnesti suficient, fara a mai sta pana la ore tarzii in fata calculatorului navigand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *