salus it 600 smart home

Vrei costuri mai mici la caldura? Afla la ce detalii trebuie sa fii atent!

Sa ai grija de o casa si sa fii cat se poate de eficient este o misiune dificila, care nu poate fi realizata decat atunci cand pui pret pana si pe cele mai mici detalii, lucru de altfel foarte necesar atunci cand vrei sa ai costuri mai mici cu factura la caldura.

Pentru a fi cat mai eficient din acest punct de vedere trebuie sa fii atent la mai multe detalii, iar in cele ce urmeaza iti voi prezenta care sunt acestea si ce masuri poti sa iei.

Spatiul de care dispui

Primul si totodata cel mai important aspect in ceea ce priveste incalzirea tine de marimea spatiului respectiv. Este foarte evident ca daca dispui de un spatiu mare atunci va fi o adevarata provocare sa poti incalzi pe masura acel loc.

Ceea ce trebuie sa te intrebi este daca merita cu adevarat. Dispui de o casa mai mare? Este aceasta pe deplin locuita? Este fiecare camera la fel de importanta? In functie de aceste intrebari si raspunsurile pe care ti le vei da vei sti ce prioritati ai. Daca ajungi la concluzia ca ai foarte multe spatii pe care nu le folosesti atunci ar trebui sa eficientizezi cat mai mult costurile si sa controlezi sistemul de incalzire astfel incat sa nu irosesti caldura in acele zone.

In situatia in care casa ta este pe punctul de a fi construita atunci este un moment perfect de a analiza acest aspect. Trebuie sa o faci astfel incat sa fie cat mai usor de incalzit si sa fie pe masura familiei tale.

Felul in care se prezinta izolatia

Materialul din care este construita locuinta, precum si alte aspecte ce tin de izolare trebuie sa fie tratate cu o foarte mare importanta. De ce spun acest lucru? Ei bine, o casa care este izolata in mod corespunzator va fi si foarte eficienta din punct de vedere al consumului de caldura.

Altfel spus, atunci cand temperatura de afara este una scazuta in casa se va pastra mai usor caldura, iar atunci cand temperatura de afara este una foarte ridicata, te vei putea bucura in propriul habitat de o valoare a temperaturii mult mai prietenoasa, fiind racoare.

In felul acesta nu va trebui sa folosesti foarte mult sistemul de incalzire sau aparatul de aer conditionat si vei vedea ca la un calcul mai detaliat vei economisi foarte mult de-a lungul timpului. Asadar, incearca sa acorzi o imporanta deosebita acestui aspect si daca ai posibilitatea sa izolezi sa nu eziti!

Legat de acest aspect trebuie sa te gandesti si la ce usi sau ferestre folosesti. Iti recomand sa optezi doar pentru cele tip termopan, fiind mult mai avantajoase fata de optiunile clasice. Vei izolat nu doar caldura dar si fonic, iar pe langa toate astea arata mult mai bine, e clar!

Alege un termostat!

Un ultim aspect de care ai putea sa tii cont este sa instalezi un termostat. In acest sens unul dintre cele mai performante termostate este Salus iT 600 Smart Home. Precum o arata si numele, acest termostat ofera un plus de „inteligenta” casei tale, reusind sa controleze temperatura in functie de preferintele tale.

In felul acesta vei putea sa te bucuri de temperatura pe care o setezi, in orice loc al casei si, mai mult de cat atat, o poti face chiar si de la distanta. Cum asa? Gandeste-te ca daca nu esti tu acasa poate este cineva drag tie, cum ar fi de exemplu copiii. Pentru a fi eficient trebuie sa ai un control asupra sistemului de incalzire si in acele momente. Cu o simpla conexiune la internet vei putea realiza acest lucru cu o eficienta ridicata.

Asadar, acestea sunt o parte dintre modalitatile prin care poti avea costuri mai scazute la caldura si in acelasi timp va creste si confortul termic resimtit. Ce poate fi mai bine de atat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *